Tirebolu’daki turnuva başladı!

14 takımın katılımıyla başlayan turnuva maçları hafta içinde oynanacak olup, sadece Çarşamba günleri maç yapılmayacak.Tirebolu’da 6 Mayıs Pazartesi günü başlayan turnuvanın ilk gününde oynanan 3 maçta da Giresun Bölgesi hakemi Yusuf Koca görev aldı.

Tirebolu’da her yıl olduğu gibi, bu yıl da düzenlenen Kurumlar Arası Yaz Futbol Turnuvası, 6 Mayıs Pazartesi akşamı oynanan maçlarla start aldı.

Turnuvanın açılış maçı İstiklalspor ile Fatih Köyü arasında oynandı. Burhan Velioğlu’nun golüyle 1-0 öne geçen önceki yılın şampiyonu İstiklalspor, ilerleyen bölümlerde Mesut ve Mahmut’un gollerine engel olamayınca, ilk maçından yenik ayrıldı. Bu arada, Fatih Köyü’nden Emre, çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalırken, turnuvanın ilk ihraç edilen oyuncusu oldu. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma Fatih Köyü’nün 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi. İlk günün ikinci maçında Esnafspor ile Kurucakalespor takımları karşı karşıya geldi. Kemal Duman’ın attığı golle ilk yarıyı önde kapatan Esnafspor, ikinci yarıda kondisyonsuzluk yüzünden rakibine boyun eğdi ve Kurucakalespor, golcü oyuncusu Altay Karadeniz’in 2 ve Taha’nın golüyle sahadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu. İlk günün son maçı Devlet Hastanesi-Keşif Harita takımları arasında oynandı. Karşılaşmayı Devlet Hastanesi takımı 3-1 kazanarak, turnuvaya galibiyetle başladı.. Turnuvaya her gün 3’er maçla devam edilecek olup, maçlar Giresun Bölgesi’nden gelecek ayrı ayrı hakemlerle yönetilecek. Turnuvada tek devreli lig usulüyle yapılacak ilk tur maçları 27 Mayıs’ta sona erecek olup, gruplarında ilk 4’e giren takımlar 31 Mayıs’ta tek maç elemeli usulle Çeyrek Final maçı oynayacaklar, Çeyrek Finalde kazanan ekipler 6 Haziran’da Yarı Final maçı oynayacaklar. Yarı Finalde galip gelen takımlar ise 10 Haziran’da büyük finalde karşı karşıya gelecekler.

Bu yıl merhum spor adamı Nadir Yapsakaoğlu anısına İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce organize edilen turnuvanın başlama vuruşunu İlçe Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan yaptı.

Turnuvanın kapanış töreni 10 Haziran Pazartesi günü final maçından sonra yapılacak. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz.

                                                                                                   

Kaynak: Tireboluekspress.com

Bir yanıt yazın