, ,

Takır’dan, borç açıklaması!

Takır’dan, borç açıklaması!

Tirebolu’nun eski Belediye Başkanı Burhan Takır’dan Borç afişi tepkisi

Burhan Takırdan tepki.

Tirebolu’nun eski Belediye Başkanı CHP’li Burhan Takır,yeni Belediye Başkanı İYİ Partili Bülent Kara’nın, kurum binasına astırdığı borç listesinin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Söz konusu borçların çoğunluğunun eski Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak dönemine ait olduğunu bildiren Takır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

Belediye binamıza borçlarla ilgili asılan afişten dolayı şahsıma cevap verme hakkı doğmuştur. 2019 seçimlerini kazandığımızda bizlere teslimde iletilen borç 63 milyon 500 bin TL iken yapılan incelemeler sonunda sisteme girmeyen borçlarla birlikte 98 milyon TL ile teslim almıştık. Daha sonra İller Bankası ile yapmış olduğumuz yapılandırmanın faiz tutarı bu 98 milyon borcun üstüne eklenmiştir. Biz, göreve geldiğimizde ayrıca çalışanlarımızın da 8 aylık maaş alacakları bulunmaktaydı. Bizim dönemimizde borçlanmaya sebep olacak hiçbir ihale yapılmamıştır. Tarafımızdan sadece bir defa içeride biriken personel maaşlarının ödenmesi için kredi çekilmiş ve tamamı bu dönemde ödenerek kapatılmıştır. Bizim dönemimizde tarafımızdan çekilen ve ödenmeyen hiçbir banka kredisi borcu bulunmamaktadır.

Söz konusu afişte geçen diğer banka kredileri borçları, bizden önceki yönetim tarafından seçime çok kısa bir süre kala çekilerek yine bu borcun yüzde 8o’i bizim tarafımızdan ödenmiştir. Afişte bahsedilen SGK ve Vergi Borçları, bizden önceki dönemi de kapsayarak son 10 yılın borcudur. 2019’da tesli aldığımız belediyenin borç yüklerinden dolayı tarafımıza da belli bir kısmı ödenememiştir. Afişte bulunan diğer Kamu Kurumu Borçları derken, hangi kamu kurumları kastedilmiştir? Bu kurumların isimleri neden paylaşılmamıştır?

Detayların açıklanarak kamuoyunun net bir şekilde aydınlatılmasını istiyoruz. Bu arada, yine piyasa borcu olarak gösterilen 61 milyon TL borcun, faturalarıyla birlikte halka açıklanmasının ve halkımızın yalan yanlış yönlendirilmesi adına net bilgilere kavuşmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Ayrıca, listede şirket borcu olarak gösterilen tutar, sanki 5 yıllık süreçte tarafımızca yapılmış borç gibi gösterilmesini şiddetle kınıyoruz. Bugün bu ithamlarda bulunanlar ve suçlamaları yöneltenler, aslında yine kendilerini suçlamaktadırlar.

Yönettiğimiz 5 yıllık dönemin iktidar ortağı İYİ Parti ile kazandığımız 2019 seçiminin mali destekçisi Bülent Kara ve yanındakilerdir. İddiada bulundukları dönemin Başkan Yardımcısı Atilla Aydın,  yine bu dönem Başkan Yardımcısıdır. Bu borçların yüzde 80’ine sahip olan Abdullah Karapıçak döneminin Başkan Yardımcısı Besim Kadıoğlu, bizler suçlanırken, bugün iki başkan tarafından ödüllendirilmiştir.

Bu arkadaşlar Belediye’nin son 10 yılında etkin görev almış arkadaşlardır. 2019 seçimlerinde maddi ve manevi olarak yanımda bulunan bu arkadaşlar, istediklerini alamadıklarından dolayı mı kin ve nefretle yalan yanlış ithamlarda bulunmaktadırlar. Tarafıma düşen cevap hakkımdan dolayı kamuoyunu yeterince bilgilendirdiğimi düşünerek, takdirleri siz değerli Tirebolu halkının vicdanına bırakıyorum.

Eski Belediye Başkanı Burhan Takır’ın tepkisine, yeni başkan ve ekibinden nasıl bir karşılık verileceği, ilçe kamuoyunda merakla bekleniyor.   

Kaynak: Tireboluekspress.com

Bir yanıt yazın